Här kommer några inlägg från en blogg om att vara blyg och introvert. De flesta som är introverta personer kan nog känna igen sig i dessa ord. 

Den ständiga frågan

Varför är du så tyst? Varför säger du ingenting? Vad tänker du på egentligen? MEN SÄG NÅNTING DÅ!

Åh, den ständiga frågan som aldrig verkar försvinna… Känner ni igen er? Ibland kan jag undra exakt hur många gånger jag fått dessa saker sagda till mig under min livstid. Dessa olika meningar kunde få mig att må så dåligt, få mig att faktiskt undra vad det egentligen var för fel på mig. Jag var väldigt tyst, och är väl inte den mest pratglada nu heller (beror i och för sig på vem man umgås med) och ord som dessa drog ner mig. De fick mig att tro att jag var fel. Det var inte tillåtet att tänka, reflektera – vilket ju var det jag gjorde mest. Lyckligtvis har det blivit bättre med åldern, men åh, så frustrerande det är att se att dessa frågor förekommer än. Tror inte någon introvert kan ha undgått dessa själsligt förgörande ord. Kan vi inte bara få vara som vi är, bara få vara oss själva (för att citera Laleh, som jag för övrigt hört också är introvert)?

When a flower doesn´t bloom

Såg en bild häromveckan och fastnade verkligen för citatet i den “When a flower doesn´t bloom”. Det träffade verkligen rätt. För oss introverta är det så lätt att känna sig malplacerad, utanför och borta i olika sociala sammanhang där våra unika personligheter och beteenden inte är norm. Vi lägger skulden på oss själva: ”jag borde inte ha gått hit”, ”jag är inte lika rolig som andra”, ”jag passar inte in här” etc. Kanske borde vi försöka ändra det tankesättet till att det helt enkelt inte är rätt miljö för oss, här kan inte vi leva ut vår fulla potential.

För det är ju faktiskt inget som helst fel på oss, som vi är, utan vi har råkat bli placerade i sådana sammanhang som inte är menade för just oss. Vi måste lära oss att hitta våra sammanhang och miljöer där vi känner att vi får visa vilka vi är, på våra villkor. Miljöer där vår personlighet vattnas och får solljus så att den kan växa och blomstra =)


En del vill gömma och dölja att man är en blyg introvert person. Eller för att vara ärlig vill de allra flesta detta. Det är en sak som vi vill ändra på med denna sida. Det ska inte vara något som man måste gömma utan att man stolt kan visa upp att man är en introvert person. Vi tycker alla borde skaffa sig en tröja med texten: Jag är introvert. Eller något mer roligt och informativt om man vill. Huvudsaken är att vi vill lyfta introvertism som något positivt och något att vara stolt över. Klicka på rubriken så hittar du en jättebra sida där du kan hitta tröja och göra ditt eget tryck.