För dig som är introvert kan det vara svårt att hitta en vän. Det finns flera sidor online där man kan söka en vän. Det kan vara ett bra alternativ för att kunna hitta en vän då det är lättare att prata med en annan online än i person. 

För blyga, introverta och högkänsliga kan det många gånger vara svårt att få förståelse från omgivningen och tyvärr känner sig många ensamma och missförstådda. Att få utveckla djupa och meningsfulla relationer är ett av de viktigaste behoven för den tysta och känsliga personen.

Hur fungerar det att söka en vän online? Det är väldigt enkelt! Du knåpar bara ihop en presentation om dig själv där du berättar vem du är. Eller så kikar du på de som skrivit innan om det är någon bland de du skulle vilja kontakta. Tänk på att inte skriva privata saker eller din privata e-post eller telefonnummer eftersom vem som helst kan komma åt denna sida. Var även försiktig i nya möten då det inte alltid (tyvärr) är sant det personen säger om sig själv. Träffas publikt och lär känna personen innan du bjuder hem denna.